Blogia
El Blog de Manuela Trasobares

TV3

Manuela Trasobares a Barcelona Televisió

Manuela Trasobares a Barcelona Televisió
Nota de Premsa
12/11/2011
Demà diumenge dia 13 a les 23:45  hores, s´emetrà un performance artístic de Manuela Trasobares  al programa de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya "We are DO".
El performance s´enmarca dins una mostra de formes alternatives de fer televisió des d´una concepció artística i formarà part d´una exposició col.lectiva itinerant pels museus d´Art Modern de l´Estat.
El programa Denominació d´Origen (DO) aposta per la creativitat, pels nous talents de l’audiovisual i per un procés de treball artesanal fet des del convenciment que hi ha una manera diferent de fer televisió i d’arribar a l’espectador. DO té com a repte convertir-se en plataforma per a nous creadors i en espai d’emissió i promoció de produccions audiovisuals de qualitat, transgressores en forma i contingut.

A la Casa dels Cargols

A la Casa dels Cargols

 

  

   Ahir estiguerem davant la Casa dels Cargols de Castelló, seu de la Generalitat Valenciana, protestant pel tancament de TV3 a la província d´Alacant. A la província de Castelló hi ha molta inquietud amb aquest tema perquè pot passar el mateix. A la província de València l´alcaldessa pepera d´Ontinyet ha clausurat Info TV, emissora comarcal en valencià, molt objectiva i  de notable qualitat. Tot plegat una vergonya.

     Durant l´actuació aparegueren uns provocadors blavers que tractaren d´interrompre l´acte, però els vaig ensenyar les mamelles i van tocar el dos.

    Si voleu veure el vídeos del performance que organitzarem us deixo els enllaços. Són força impactants i apareix també Na Rita.

   

http://www.youtube.com/watch?v=A_uWlz6TCZ4

 

http://www.youtube.com/watch?v=hVKzCtnCJ-c

 

 

Campanya TV3

 

Us transcric literalment la carta que he rebut signada per Eliseu Climent, president d´Acció Cultural del País Valencià:

 

Distingida Sra. Regidora,

 Acció Cultural del País Valencià (ACPV), com probablement ja sabreu, ha estat sancionada per l´actual govern valencià a una multa de 300.000 € per les emissions de TV3 al País Valencià. Aquest és un fet molt greu, que atempta contra la llibertat d´expressió, la pluralitat informativa i la normalització de la nostra llengua en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i ha provocat el rebuig de més de 300 ajuntaments, tots els sindicats, la quasi totalitat de partits polítics, les universitats valencianes, centenars d´associacions i entitats, institucions con el Consell Àudiovisual Català o la Unió de Periodistes de País Valencià, i milers de ciutadans.

Dissortadament, estem parlant d´un expedient administratiu en el qual el govern valencià és acusació i jutge i que, per tant, s´ha tancat finalment amb la imposició d´una multa de 300.000 €.

 Davant d´aquest fet tan greu i de l´ultima notificació que ha rebut ACPV del Jutjat del Contenciós Número 1 d´Alacant per la qual s´autoritza, a petició de la Generalitat Valenciana, l´accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona per tal de "procedir a l´execució forçosa de l´ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l´apagada i precinte dels equips corresponents", us demanem una reunió per explicar-vos personalment la situació en la que es troben les emissions de TV· al País Valencià.

 Fins açí la carta d´Eliseu Climent. En els proper dies espero reunir-me amb els representants d´ACPV per tal que m´informin de la situació actual d´aquest expedient sancionador; però pel que he pogut llegir a la seua web, el govern de la Generalitat Valenciana ha dedicit ampliar-lo a una altre repetidor, situat a Torrent,  la qual cosa pot comportar una altra multa similar.

Per a mi aquestes actuacions totalitàries del govern de la Generalitat no fan més que confirmar la meua percepció de què vivim en una societat modelada pel feixisme, on les forces d´ultradreta tenen una influència devastadora en  els àmbits,  cultural, laboral i econòmic. Malgrat que el partit popular es presenti com una organització demòcrata, les seves font ideològiques es nodreixen del franquisme i el catolicisme ultraconservador.

Em fan molta gràcia tots el qui qualifiquen Hugo Chávez de dictador i no volen veure que el totalitarisme el tenim a casa nostra, que el nostre govern no és un model de democràcia del qual poguem sentir-nos orgullosos, que primer ens caldrà combatre la dictadura que se´ns tracta d´imposar açí i després estudiar la veritable situació dels països que són titllats a la lleugera de dictadures com Venezuela i Cuba. Val més que no ens deixem convèncer que a l´estranger hi ha enemics de la democràcia disfressats de representants populars, no cal anar tan lluny.