Blogia
El Blog de Manuela Trasobares

Salutació de Manuela Trasobares als delegats de la X Assemblea D´Esquerra Unida del País Valencià

Salutació de Manuela Trasobares als delegats de la X Assemblea D´Esquerra Unida del País Valencià

 

 09/03/2009

Benvolguts companys i companyes;

Bon dia i moltes gràcies por convidar-me a aquest acte en representació d´Izquierda Republicana del País Valencià. Us desitjem que d´açí en surti una Esquerra Unida més forta i amb més capacitat d´arribar als ciutadans. 

En la nostra opinió, la refundació de l´esquerra que tots desitjem, s´ha d´escriure en clau republicana. I per això ens hem de diferenciar molt clarament de les forces monàrquiques que conformen el bipartidisme. Hem d´aconseguir transformar el debat polític nacional de tal manera que la divisió sigui entre monàrquics i republicans.

Presentar-nos com una força que faria capgirar vers l´esquerra el psoe ha estat estèril del tot. 

És l´hora de treure la idea de República de la vitrina.

És l´hora d´explicar clarament al ciutadà els perjudicis de tota mena que suposa el manteniment de la institució monàrquica.

És l´hora que plantejem els principis republicans no pas ja com a solució política, sinó com a solució d´Estat, davant la degradació i el vici que s´extén com una taca d´oli per totes les institucions que conformen l´ actual sistema de monarquia parlamentària. Des de dels jutjats als ajuntaments, des dels ministeris a les conselleries, a tot arreu s´ha instal.lat la corrupció, l´especulació i el negoci fàcil.

Si davant d´aquest estat de coses no és hora de reclamar amb totes les nostres forces l´adveniment de la República, digueu-me companys QUAN ARRIBARÀ AQUESTA HORA? D´AÇÍ A SETANTA ANYS MÉS? 

Cal que actuem amb energia, amb convicció. Cal que plantejem els nostres principis sense complexes, cal que emetem un missatge directe i punyent que cali en el fons de cada ciutadà:

Per tal que vegi la República com una solució d´Estat.

Per tal que vegi la República com una solució financera; perque els seus pressupostos estaràn dictats per l´austeritat.

Per tal que vegi la Repúbica com una solució social; perque la seua política estarà regida per la igualtat.

Per tal que vegi la República com una solució econòmica; perque el repartiment de la riquesa entre tots els ciutadans serà la seua consigna.

ARA HO TENIM MILLOR QUE MAI. EL DESCONTENT AMB L´ACTUAL ESTAT DE COSES ÉS PATENT A TOTES LES CLASSES SOCIALS. LA REPÚBLICA HA D´ÉSSER LA PEDRA ANGULAR EN QUE ES BASI UN NOU SISTEMA DE GOBERNAR EL PAÍS,  

SI NOSALTRES NO PROPOSEM CLARAMENT I OBERTA LA NOSTRA SOLUCIÓ; CORREM EL PERILL QUE D´ ALTRES HO FACIN.

SI NOSALTRES NO PROPOSEM AMB CONTUNDÈNCIA UN ESTAT REPUBLICÀ; CORREM EL PERILL QUE ALTRES PROPOSIN UN ESTAT AUTORITARI.

SI TENIM POR QUE ELS DIARIS NO PUBLIQUIN EL NOSTRE MISSATGE; CORREM EL PERILL QUE ALGUN DIA NO POGUAM NI TAN SOLS OBRIR LA BOCA.

HAN PASSAT SETANTA ANYS!. HA ARRIBAT EL MOMENT!

VISCA LA TERCERA REPÚBLICA. !!!

2 comentarios

Manuela Trasobares -

Un episodio muy lamentable, Víctor. Lo único que ha cambiado des de los años 70 es que entonces ni siquiera les hacían una investigación policial. Simplemente utilizaban su cuerpo para la ciencia y caso resuelto. Conocí a muchas que acabaron así y prefiero ni recordarlo. Horrible.

Víctor -

Manuela tienes que comentar esto: http://www.lasprovincias.es/valencia/20090325/sucesos/apunalan-queman-travesti-aldaia-20090325.html Han encontrado el cadáver apuñalado y quemado de una travesti cerca de Aldaya. El tratamiento de la noticia es significativo. Muchos besos!